Wit Communicatie zoekt een junior adviseur

Ben jij die enthousiaste, leergierige junior communicatieadviseur die niets liever wil dan haar/zijn opgedane kennis in de praktijk brengen in een dynamische werkomgeving? Wie zijn wij? Wit Communicatie is een Amsterdams bureau met twaalf collega’s en een uitgebreid netwerk van (communicatie)professionals, dat landelijk werkt. Met de combinatie van talenten, ervaring en persoonlijkheden werken we samen aan verschillende … Lees meer »

De dappere strijd van de kwade zwaan: Uitdammers strijden met succes voor behoud van hun monumentale dijk

Uitdammers in gevecht tegen rijk, hoogheemraadschap en bouwbedrijven-  Het doet denken aan de Galliërs in dat éne kleine dorpje die stand houden tegen het machtige Romeinse Rijk. In het kader van de wettelijk bepaalde landelijke dijkverzwaring waren er plannen om de bestaande eeuwenoude kronkelende dijk bij Uitdam twintig meter te verplaatsen. Verontruste dorpsbewoners verenigden zich … Lees meer »

Blogs zijn de kroegen van het internet

Hoe je tekortkomingen voor je kunnen werken Ik kreeg goeie reacties op mijn vorige blog. Terwijl die een beetje uit armoede ontstond, uit gebrek aan discipline bij het bloggen. Daarover vertelde ik. En het bracht me tot een advies: Maak het jezelf makkelijk, sla af en toe over als je niets hebt om over te … Lees meer »

Samen optrekken op basis van vertrouwen

Over het veranderen en versterken van de communicatieafdeling Ze hebben me nodig! Het went nooit als er weer een nieuwe opdracht voor me ligt. Met vaak dezelfde vragen, problemen en soms zelfs wanhoop. Mijn uitdaging is meestal om de afdeling communicatie weer op gang te brengen en de aansluiting met bestuur en de organisatie te … Lees meer »

Masterclass Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk

In het kader van het tienjarig bestaan organiseert Wit samen met Logeion, beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals op 5 oktober een masterclass met hoogleraar Noëlle Aarts en futuroloog Freija van Duijne: Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk. Tegengestelde standpunten horen bij een open democratische samenleving. Oog en oor hebben voor verschillende belangen en emoties is dan ook bijzonder belangrijk. Dit helpt … Lees meer »

Draagvlak Denkraam van Wit

Wit Communicatie werkt aan draagvlak, zowel intern als extern. Vanuit de overtuiging dat elk besluit beter is als er meer meningen en belangen bij zijn afgewogen en je de kennis en kunde van alle betrokken partijen benut. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je draagvlak? Dat is een heel verhaal. In de tien jaar … Lees meer »

Woordvoering of beeldvoering?

De woordvoerder wordt met uitsterven bedreigd, zo lees ik steeds vaker. We moeten afstappen van onze (on)natuurlijke voorliefde voor het geschreven woord, vlogs maken in plaats van blogs. Maar is dat wel zo? Moet de woordvoerder plaats maken voor de beeldvoerder? Als woordvoerder kun je zowel reactief als proactief te werk gaan. Je spreekt met … Lees meer »

Chaos beteugelen in crisistijd

Op 22 maart 2016 om 7.58 uur werd luchthaven Zaventem bij Brussel opgeschrikt door het ontploffen van twee bommen, vlak na elkaar. Ruim een uur later ontploft een derde bom onder een metrostel bij station Maalbeek. Wat wordt er als crisisteam communicatie en woordvoering van je verwacht? Hoe krijg je controle over de chaos die … Lees meer »

Biovergisting – duurzaam maar oh zo moeilijk om geaccepteerd te krijgen

Dat de energievoorziening Nederland moet verduurzamen is voor de meeste mensen na het klimaatakkoord van Parijs wel duidelijk: we moeten wel om het opwarmen van de aarde en het smelten van de ijskappen van de noord- en Zuidpool tegen te gaan. Het verhaal wordt anders als we daadwerkelijk te maken krijgen met een windpark in onze omgeving, … Lees meer »

De harde euro’s van de PR-waarde

Is het waarom van monitoring & accountability voor PR-bureaus heel anders dan voor woordvoerders en persvoorlichters? Om op die vraag een antwoord te krijgen ging ik naar het VPRA forumdebat Monitoring & Accountability. Op dinsdag 16 mei zat ik voor de start van de bijeenkomst heerlijk buiten in het zonnetje in het parkje bij de sterrenwacht … Lees meer »