“Draagvlak Denkraam voegt duidelijk iets toe”

Roelof Benthem over het Draagvlak Denkraam van Wit Communicatie Roelof Benthem, organisatieadviseur bij Twynstra Gudde, vindt het Wit Draagvlak Denkraam een krachtig instrument voor het creëren van draagvlak, omdat het een geïntegreerde aanpak biedt. Bovendien zijn de vragen en stappen in de trechter helder en eenduidig. Maar Benthem ziet ook mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. “Het … Lees meer »

“Woordvoering: een extra uitdaging in deze tijd van sociale media”

In dit mini-interview stellen we een collega uit het vak van communicatie/ woordvoering en tevens gebruiker van de Communicatie Cockpit (CoCo) aan je voor. Deze keer: Angèle Scholtes, communicatieadviseur en woordvoerder bij de gemeente Enschede. Bij de gemeente Enschede werken twaalf woordvoerders, waarvan 6 voor het College van B&W. Per maand worden er gemiddeld veertig persvragen beantwoord. … Lees meer »

Kort is het nieuwe zwart

Moeten we mee met die mode? ‘Hallooo girlss, hebben jullie leuke korte zinnetjes/tekstjes die betekenisvol zijn?’, aldus een vraag op meidenforum Girlscene. Ik moest erom lachen. Gelukkig mogen teksten nog betekenis hebben, als ze maar wel kort zijn. Want dat is de maat tegenwoordig. Kort is het nieuwe zwart. Hoe doe je dat, korte (en … Lees meer »

Draagvlakvorming is meer dan een instrument voor beleid

Coen Helderman over het Draagvlak Denkraam van Wit Communicatie De islam, vaccinaties, Zwarte Piet, het klimaat; het lijkt wel of het debat over sociale en politieke vraagstukken de laatste jaren steeds verhitter is geraakt. Op tv, op Facebook, in de Tweede Kamer en op straat gaat het vaak hard tegen hard. Voor- en tegenstanders komen … Lees meer »

“Samenhangende methode bij ingrijpende veranderingen”

Harry Michels over het Draagvlak Denkraam van Wit Communicatie Het systematisch opgezette Draagvlak Denkraam van Wit Communicatie combineert terecht relatie, proces en verhaal bij het creëren van draagvlak. De bedreigingen die het draagvlak kunnen eroderen, weergegeven als bliksemschichten, zijn nog waardevoller. We lopen namelijk allemaal aan tegen ingrepen vanuit onverwachte hoek en effecten van goed … Lees meer »

De dappere strijd van de kwade zwaan: Uitdammers strijden met succes voor behoud van hun monumentale dijk

Uitdammers in gevecht tegen rijk, hoogheemraadschap en bouwbedrijven-  Het doet denken aan de Galliërs in dat éne kleine dorpje die stand houden tegen het machtige Romeinse Rijk. In het kader van de wettelijk bepaalde landelijke dijkverzwaring waren er plannen om de bestaande eeuwenoude kronkelende dijk bij Uitdam twintig meter te verplaatsen. Verontruste dorpsbewoners verenigden zich … Lees meer »

Blogs zijn de kroegen van het internet

Hoe je tekortkomingen voor je kunnen werken Ik kreeg goeie reacties op mijn vorige blog. Terwijl die een beetje uit armoede ontstond, uit gebrek aan discipline bij het bloggen. Daarover vertelde ik. En het bracht me tot een advies: Maak het jezelf makkelijk, sla af en toe over als je niets hebt om over te … Lees meer »

Samen optrekken op basis van vertrouwen

Over het veranderen en versterken van de communicatieafdeling Ze hebben me nodig! Het went nooit als er weer een nieuwe opdracht voor me ligt. Met vaak dezelfde vragen, problemen en soms zelfs wanhoop. Mijn uitdaging is meestal om de afdeling communicatie weer op gang te brengen en de aansluiting met bestuur en de organisatie te … Lees meer »

Masterclass Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk

In het kader van het tienjarig bestaan organiseert Wit samen met Logeion, beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals op 5 oktober een masterclass met hoogleraar Noëlle Aarts en futuroloog Freija van Duijne: Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk. Tegengestelde standpunten horen bij een open democratische samenleving. Oog en oor hebben voor verschillende belangen en emoties is dan ook bijzonder belangrijk. Dit helpt … Lees meer »