Annet Bol en Bart Scholten: twee nieuwe maten van Wit Communicatie

Amsterdam 8 februari 2018 – Wit Communicatie gevestigd aan het Damrak in Amsterdam begint het nieuwe jaar feestelijk met twee nieuwe maten. Zowel Annet Bol als Bart Scholten versterken per 1 januari 2018 Wit Communicatie. Het Wit-team heeft verschillende disciplines in huis om veranderprocessen, beleid- en planvormingsprocessen rond grote projecten en programma’s in- en extern te … Lees meer »

Wit is voor Roze

Het is een publiek geheim dat de kleur roze goed vertegenwoordigd is bij de mensen van Wit Communicatie. Om die reden is het dan ook vast geen verrassing dat wij al enkele jaren zichtbaar aanwezig zijn bij de Roze Filmdagen die jaarlijks plaatsvinden in de Westergasfabriek. En laat mede-oprichter van Wit en inmiddels oud-Witter Huib … Lees meer »

De aanrader van de denneboom

Over de boom als fractal van helder denken Takkenwerk, zo noemde ik het maken van een opbouw in mijn eerste boek over schrijven (sorry, uitverkocht). Daarmee gaf ik de boom als structuurmodel een negatieve klank. Zou ik nu niet meer doen. De boom is namelijk de fractal van het heldere denken. In iedere logische structuur zit wel … Lees meer »

Analyseer, Reageer en Optimaliseer

Wetenschappelijk onderbouwde tips voor #crisiscommunicatie. Hoe zorg je dat jouw crisis niet uitmondt in een trending topic? Witter Lisa ging op onderzoek uit naar bewezen tips bij crisiscommunicatie. Een tipje van de sluier: onthoud het drieluik: Analyseer, Reageer en Optimaliseer. Een uit de hand gelopen grapje van Radio 538, de staking van het cabinepersoneel van … Lees meer »

Boem paukeslag tussen de ogen

Wanneer woorden beeld worden Taal bestaat allereerst uit klanken. Schrift is de visuele weerslag van die klanken. Het is ontstaan uit de behoefte om taal vast te leggen. Taal wordt dus via het schrift ook beeld. En wanneer woorden beeld worden, ontstaat wat mij betreft de overtreffende trap van taal. In mijn vorige blog zei … Lees meer »

Vernieuwende communicatieprofessionals maken knappe combi’s

Wat hebben de vernieuwers uit ons vak met elkaar gemeen? En hoe zorg je ervoor dat jijzelf een vernieuwer wordt? Afgelopen week vond het jaarlijkse Communicatiecongres plaats. Het thema was ‘De Vernieuwers’. Ik ging op zoek naar de rode lijn in de verhalen van de verschillende sprekers. Bij ’De Vernieuwers’ denk ik gelijk aan Steve … Lees meer »