In het kader van het tienjarig bestaan organiseert Wit samen met Logeion, beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals op 5 oktober een masterclass met hoogleraar Noëlle Aarts en futuroloog Freija van Duijne: Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk.

Tegengestelde standpunten horen bij een open democratische samenleving. Oog en oor hebben voor verschillende belangen en emoties is dan ook bijzonder belangrijk. Dit helpt bij de vorming van groepen waarin individuen een platform vinden om een identiteit te ontwikkelen. Maar daarin kunnen groepen ook doorslaan.

Als groepen opgesloten raken in hun eigen gelijk, ontstaat polarisatie, zoals we de laatste jaren steeds vaker zien. De tijd van polderen lijkt voorgoed voorbij. Politici met extreme standpunten krijgen steeds meer voet aan de grond. Aan alle fronten worden koersen verlegd en normen ter discussie gesteld.

De rol van communicatieprofessionals

Communicatieprofessionals krijgen in toenemende mate te maken met deze spanningen.  Wat gebeurt er de komende jaren? Wordt vijanddenken en cynisme onze nieuwe toekomst? Of zien we toch mogelijkheden om in een maatschappij te leven waarin we elkaar herkennen en erkennen? En hoe kunnen communicatieprofessionals daar een rol in spelen?

In deze masterclass schetst hoogleraar Noëlle Aarts de (maatschappelijke) fundamenten van polarisatie. Wat is er aan de hand en hoe gaan we om met de toenemende polarisatie en het gevoel van eigen gelijk? Daarnaast kijken we met futuroloog en voorzitter van de Dutch Future Society Freija van Duijne naar de toekomst. Zij leert ons denken vanuit scenario’s, een beproefd model voor toekomstduiding dat gebruikt wordt door multinationals en overheden. Als deelnemer ga je ook zelf aan de slag met deze scenario’s, toegepast op een case. Verder wordt tijdens de bijeenkomst het Draagvlak Denkraam van Wit geïntroduceerd en toegepast.

Op donderdag 5 oktober 2017 organiseert Wit Communicatie de masterclass ‘Draagvlak in de wereld van het eigen gelijk’, in samenwerking met Logeion en haar vakgroep Overheidscommunicatie. De masterclass is van 14.30 tot 18.30 uur in het Volkshotel, Wibautstraat, Amsterdam. Deelnemen? Registreer je via de website van Logeion.

Delen
Deel het bericht in je netwerk
Verzenden