Hoe zorg je dat communicatie aan bod komt voordat alle besluiten vastliggen? Hoe stuur je het veranderproces vanaf het begin? En hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar? Leer het tijdens de masterclass van Hans Vermaak (auteur ‘Iedereen verandert – nu wij nog’) en Witter Monica Wigman. Zij nemen je mee in de wereld van verandercommunicatie op donderdag 12 april van 15:30 – 20:30 uur bij Achmea Apeldoorn.

Tijdens deze middag bespreekt Hans de volgende vragen:

• Op welke drie speelvelden is een veranderaar tegelijk actief?
• Hoe pak je een vraagstuk effectief aan met direct betrokkenen? Hoe stimuleer je decentraal goed werk rond issues die tellen?
• Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing? Hoe zorg je dat veranderingen aanstekelijk werken en organisaties krachtiger worden?
• Hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar? Hoe geef je je eigen ontwikkeling vorm zodat je meer bereikt?

Monica zal tijdens deze middag de rol van gespreksleider aannemen. De groep gaat met elkaar aan de slag en in gesprek met Monica en Hans. De workshop biedt daardoor volop gelegenheid om je kennis uit te breiden over verandercommunicatie.

“Werk je aan veranderingen, dan is het belangrijk om af en toe even afstand te nemen. Je te laten inspireren. Voordat je het weet, wordt je meegezogen in de waan van de dag en de gewoontes van de organisatie. Zo’n middag als deze kan je inspiratie geven om zaken toch weer even anders aan te pakken”, aldus Monica.

Wie is Monica Wigman?

Monica geeft naast haar werk als communicatieadviseur regelmatig trainingen in verandercommunicatie. Samen met de opdrachtgever ontwikkelt ze een programma in de vorm van een lezing, een interactieve presentatie of een workshop waarin de theorie direct wordt toegepast in praktijksituaties. Daarnaast vatte Monica haar jarenlange ervaring in verandercommunicatie samen in het praktische handboek ‘Regel jij het draagvlak?’

Wie is Hans Vermaak?

Hans adviseert inmiddels meer dan 30 jaar verschillende organisaties over veranderkunde. Sinds 2011 doet hij dit als zelfstandig ondernemer. Daarnaast verscheen Hans vaak voor de schoolbanken: zijn kennis over verandercommunicatie kwam terug in opleidingen, lezingen en coaching. Voor deze lessen is ook theorie nodig, en ook daar draagt Hans aan bij als onderzoeker.

Meld je aan voor de workshop op de website van Logeion.

Delen
Deel het bericht in je netwerk
Verzenden